Logo
Alastaipaleen kyläseura ry

 

Elinkeinoelämä

Elantonsa asukkaat saavat monesta eri lähteestä, mutta edelleen maa- ja metsätalous ovat tärkeitä tulonlähteitä kylässä. Alastaipaleella on useampia maatilamatkailuyrityksiä, Mikon Majat, Vasikkaniemen Erä- ja  Vasikkaniemen Lomamökit. Mikon Majojen yhteydessä on myös Ratsastajaliiton luokittelema ratsastustalli ja maneesi, jossa on n. 10 kpl erirotuisia hevosia ja poneja niin turistien kuin muidenkin harrastajien käytössä. Vuonna 1998 valmistunut maastoratsastusrata mahdollistaa monipuoliset ratsastusmahdollisuudet. Muuta yritystoimintaa Alastaipaleella edustavat hierontahoitola, autokorjaamo, puusepänverstas, koneurakoitsija, kuorma-autoilija, lämpöyrittäjä sekä tilitoimisto.

Kylätoiminta

Kylän sydän ja yhteinen kokoontumispaikka on entinen koulurakennus, joka sijaitsee kyläs keskellä. Rakennuksessa toimii myös työ- ja päivätoimintakeskus.

Virkistäytymismahdollisuudet

Entisen koulun pihapiirissä sijaitsevat lasten leikikenttä, 1 km:n valaistu pururata sekä valaistu jääkiekkokaukalo. Suunnitteilla on vielä ainakin kunnollinen jalkapallokenttä.
Muitakin harrastusmahdollisuuksia Alastaipale tarjoaa. Perhokalastuksesta kiinostuneelle Pakarinjoki lohineen ja taimenineen on ykköspaikka. Peränteen Metsästys- ja Ampumaseuralla on Torakkakankaalla huippuluokan ampumarata ja metsästysmaja asiaa harrastaville. Talvella latuverkosto kierteleekylän kauniissa maisemissa kaikkiaan kolmisenkymmentä kilometriä. Viisaita olivat Pakariset aikoinaan,asuinpaikkansa valitsivat - ei parempaa löydy vieläkään.